Max. 30 knopen wind, Max. 10,1 knopen snelheid!!

Ons dagje begon goed. Rustig opgestaan, ontbeten en na het afscheid nemen van Marikke gingen we om 11.00 uur weg uit Enkhuizen. Dreigend weertje, lekker windje, vol tuig. Na een klein half uurtje varen opeens 30 knopen wind.. Poeh, toch maar een rif en het fok weg. Dat gaat lekkerder.. Na een uurtje het fok er weer bij, wat gaan we hard! En oh ja, de lucht steeds donkerder en toen dus regen. In je korte broek, slippers en zeiljack; zeiknat geregend. We surften over de golven, niet normaal. Onze maximale snelheid was 10,1 knoop; niet eerder gehaald! 15.00 lagen we in Makkum. Lekker even een uitsmijter en wat maaltjes maken voor op zee en uitrusten voor vannacht. Straks eten bij de pizzeria in de haven en voetbal kijken!! Gaan we winnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *