Back to work…

Zaterdag 15 augustus

Zaterdagochtend trekken we rond 09.30 onze stroomkabel weer eens los van de wal, starten we de motor en gooien we de lijnen los. Dag Texel! We varen de haven uit en hijsen de zeilen. We hebben een lekker gangetje met niet al teveel wind en we varen over de Texelstroom richting Den Oever. Opeens horen we luide muziek.. waar komt dat nu weer vandaan? Het komt steeds dichterbij… uiteindelijk blijkt het een feestboot te zijn met gasten die het wad op gaan om te vissen of zo.. Jan en Ilona dachten dat wij onze muziek zo hard aan hadden staan 🙂

Verder hebben wij te maken met een op hol geslagen autopilot. Om de paar minuten gaat hij piepen.. Dan zetten wij het apparaat uit met de power knop en een minuut of 5 later gaat ie op zeer mysterieuze wijze uit zichzelf weer aan… Heel vreemd… gelukkig kunnen we de autopilot ook via de plotter bedienen, zodat we wel gebruik kunnen maken van het automatische stuur. Paul haalt het apparaatje los van de rest, zodat er geen stroom meer op staat. Nu blijft hij stil… misschien toch teveel zout water binnen gekregen de afgelopen weken..

Na een uurtje of 3 bereiken we Den Oever waar we door de sluis gaan. We roepen via de marifoon de sluis op en moeten 10 minuutjes wachten voordat we erin kunnen. We zijn de enige twee boten die door de sluis gaan, dus lekker veel ruimte. Na Den Over gaat het hard. Binnen 2 uurtjes zijn we in de haven van Andijk, de thuishaven van de Walkabout. Wij liggen in de box en zien dan ook de Walkabout aan komen. Grappig detail: de borrelvlag is gehesen, hahaha! Na een havenbiertje gaan Paul en ik de boot schrobben, wat een werk! Hij is inmiddels niet meer wit, maar grijs geworden… en je kunt er zout van het dek halen.. Na 2 uur schoonmaken zijn onze knieën kapot en wij zelf ook. Even omkleden en dan lekker uit eten bij restaurant 1619. Een aanrader! Dan volgt een lekker rustig nachtje, nadat we nog even lekker tv kijken, uitgeput liggend op de bank.

Zondag 16 augustus

We blijven nog even een kwartiertje langer liggen (morgen moeten we tenslotte weer vroeg op).. en dan is het tijd voor ontbijt en afscheid van Jan, Ilona en Tom. Ze helpen ons met weg varen en in iets meer dan een uurtje varen we op de motor naar Enkhuizen. In het begin komen de golven schuin van voor, maar op een gegeven moment kunnen we de hoek om en krijgen we de golven van achter. Hierdoor gaan we nog sneller. Het regent een beetje, dus Paul trekt toch wel even zijn zeilpak aan. We zien nog twee boten die in de problemen komen; eentje krijgt zijn rolzeil niet ingerold met deze wind en de ander is in een stuk ondiep water vast gelopen aan de grond. De hulpdiensten van de KNRM komen aangesneld en verlenen hulp. Fijn om te weten dat ze er zijn als je ze nodig hebt.

Onderweg begin ik alvast met de schoonmaak van de binnenkant van de boot. Als we in Enkhuizen aan komen, maken we de rest schoon en demonteert Paul twee blokken van het fok die ons avontuur niet hebben overleefd. We rijden naar de watersportwinkel om nieuwe te bestellen en bij de Mastenbar in de Compagniehaven gaan we lekker nog even lunchen om de vakantie nog even te verlengen…

Dan volgt toch echt de terugweg naar huis… Het zit er weer op. De wasmachine kan aan, Ieniemienie knuffelen en morgen weer werken! Tot volgende keer!

  3 comments for “Back to work…

 1. Mi
  18/08/2015 at 21:43

  Welkom thuis en bedankt voor de mooie verhalen !

 2. Wilma den Heijer
  19/08/2015 at 07:24

  Welkom thuis!!! Ik heb genoten van de verslagen. Bedankt en tot gauw! Wilma

 3. Francisca
  19/08/2015 at 10:47

  welkom thuis, bedankt voor de leuke verhalen xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *