Dieppe, Dieppe, Dieppe en nog eens Dieppe

Zaterdag 25-07

Afgelopen nacht is het wel gaan waaien, maar niet zo erg als verwacht.. Doordat de wind uit het Noordwesten kwam, lagen we hier wel in een klotsbak. De wind trok de hele tijd aan de lijnen van de boot, waardoor je constant met een schok de andere kant op bewoog. Het leek wel de python in de Efteling. En het heeft ook lekker geregend vannacht. We hadden een lekkage, precies boven mijn gezicht… ik merkte er in eerste instantie weinig van (er lagen 2 dekbedden over mij heen omdat ik het koud had..), maar toen Paul het gordijntje open deed om te kijken waar het lek zat, kreeg ik een hele lading (beetje overdreven) water over me heen… Met een handdoek heeft Paul toen een soort noodoplossing gemaakt, zodat we gelukkig weer verder konden slapen. De boot is weer helemaal zoet geworden door de regen na al dat zoute water… Hoeven we de boot niet schoon te maken, scheelt weer! We konden vandaag dus heerlijk uitslapen.. echt tot 12.00 uur of zo…. Maar nee, ik was om 07.00 uur klaarwakker.. Fijn! Gelukkig deed de wifi het eindelijk, zodat ik het vorige blog kon afmaken en foto’s kon uploaden..

Verder lekker rustig aan gedaan; ik heb een wandelingetje gemaakt door het dorpje; er was markt, dus een gezellige drukte en ik heb lekker croissants en een baguette gekocht. Mmmm.. toen Paul wakker gemaakt en samen ontbeten. Rond een uur of 1 hadden we met de Walkabout afgesproken om naar het kasteel van Dieppe te gaan. In dat kasteel zit een museum. Dus, lekker wandelingetje door het dorp en dan een steile weg op. Goed voor de conditie 🙂 Ik kan je één ding vertellen: het kasteel was van buiten mooier dan van binnen, haha. Het was erg slecht onderhouden. Er hangen vooral schilderijen over schepen die vergaan, storm en het strand van Dieppe. Ook heb je er houtsnijkunst en ivoorkunst. Het was echt een kruip door, sluip door museum.. trapje op, trapje af. Dat vond ik wel grappig. Bij de kassa zagen we ook mensen die verkleed waren en bij de schilderijen stonden om het levendig te maken, maar volgens mij waren die allemaal aan het lunchen toen wij langs de schilderijen liepen!

tafereel dieppe

kasteel

Na het museum lekker even het stadje in om een biertje te drinken. Ook wat boodschappen gedaan en toen terug naar de boot. Bij Jan en Ilona gegeten en lekker gekeuveld. Morgen willen we een auto huren en wellicht naar Parijs. Dat ligt hier ongeveer 2 uur rijden vandaan. Paul en Jan gaan morgenochtend kijken of het lukt.

doorkijkje

strandduin

Ook hebben wij nog de film Michiel de Ruyter gekeken. Paste goed bij de schepen die vergaan uit het museum. Ik moest wel echt wennen aan die man van de Jumbo reclame die hier opeens Michiel de Ruyter speelt… vooral als zijn vrouw in het begin van de film zegt: “blijf alsjeblieft thuis en ga niet naar zee; dan kunnen we eindelijk eens die moestuin verder uitbreiden.” Toen dacht ik echt aan de ‘vergeten groenten’ van de reclame en dat beeld ben ik de rest van de film niet meer kwijt geraakt. Je ziet wel hoe makkelijk we het nu hebben en hoe hard iedereen moest werken op zo’n boot vroeger… en hoe lang het duurde om in Engeland te komen met zo’n boot..

Het is vanavond windstil… we hebben hierdoor super lekker geslapen; als een blok. Dat was wel even nodig… Maar helaas houden we de komende dagen nog heel veel wind, dus Dieppe wordt onze nieuwe woonplaats de komende dagen…

Zondag 26-07

Paul belt om 08.15 uur met de car rentals, maar ze blijken allemaal dicht te zijn op zondag. Dat wordt dus geen auto huren! We stellen Jan op de hoogte en blijven nog even heerlijk in bed liggen.. het regent weer, dus geen straf. Dit is echt een cocoon dag. Op de boot, beetje chillen, drank en drugs, je kent het wel… in de middag kwamen Jan, Ilona en Tom langs en hebben we rummikub gespeeld en de Tour de France gekeken. Vrienden van ons, van de boot La Boheme, zitten vandaag in Parijs en kunnen met eigen ogen, in de stromende regen :-(, de finish aanschouwen. Wij gewoon voor de tv… best lekker dat Parijs vandaag niet door ging.. Ook zijn we nog even naar een wasserette gelopen waar we hebben gewassen (best logisch in een wasserette). Dus, we hebben goed gebruik gemaakt van deze offday. ‘s Avonds ben ik een beetje gaan kijken wat de opties voor ons zijn als we niet verder kunnen zeilen naar de Kanaaleilanden.. het zit natuurlijk tegen met de wind. Dus bekeken welke havens leuk zijn aan de franse kant en welke aan de engelse kant, zodat we ook andere beslissingen kunnen nemen indien nodig. Daarna lekker slapen.

Maandag 27-07

Paul was vroeg uit de veren. Samen met Jan heeft hij in het Frans een auto gehuurd. Een super mooie, witte, citroen cactus.. Ja inderdaad, zo eentje met van die luchtkussens aan de zijkant… vreselijk! Maar, vervoer is vervoer en rond 09.30 zaten we in de auto naar Parijs! In de navigatie vulden we gewoon in: Paris, Champs Elysées. We hebben de binnendoor weg genomen, zodat we ook veel van het Franse landschap konden zien, erg leuk. Het laatste stuk op de snelweg kwam er een steentje van de weg op de ruit. Ik zei: zat dat barstje er al…. dus helaas een barst in de voorruit die doorscheurde.

En we kwamen inderdaad uit op de Champs Elysées bij de Arc de Triomph. Super grappig, middenin het centrum. We begonnen dus bij de Arc, zijn naar de Eiffeltoren gelopen en toen naar het Louvre gewandeld langs de Seine (was toch verder dan we dachten..). Vervolgens met de metro naar de Sacre Coeur en naar Place du Tertre met alle schilders. Onwijs leuk om op deze manier even in Parijs te zijn. Kort stedentripje in de zomer (ehh… herfst) vakantie. En wat een drukte in Parijs, niet normaal. Lekker een crêpe gegeten met suiker, mmm… daarna weer in de auto terug naar Dieppe. De navigatie stuurde ons recht over Place Charles de Gaulle, het drukste plein van Parijs waar maar liefst 12 straten op uit komen. Paul voelde zich als een vis in het water en als een echte Fransman voegde hij in en uit over de pleinen… op de terugweg lekker over de snelweg, zodat we 2 uurtjes later weer de haven in reden.

arc

love

eiffeltoren

sacre coeur de mont martre

sacre coeur

In Dieppe zijn we heerlijk uit eten geweest bij restaurant La Réserve (echt een aanrader) en sprak Jan de legendarische woorden: “Le vin est évaporé”. Aangezien Jan weinig Frans spreekt, was het wonderbaarlijk dat de serveerster begreep dat er een nieuwe fles wijn kon komen!!  Ook is op deze plek Tom verslaafd geraakt aan het spelletje ‘2048’. Bedankt, Brigit!

Dinsdag 28-07

Lekker geslapen en als ontbijt yoghurt met vers fruit, mmm… heerlijk. Vandaag zijn we in de auto gestapt en zijn de havenplekjes afgereden waar we niet zullen komen de komende dagen. Toch leuk om te weten hoe die havens eruit zien voor een volgende keer. We zijn naar Fécamp gereden (boten liggen hier echt heel erg te deinen aan de steigers) en hebben daar koffie gedronken en zijn toen via Le Havre door gereden naar Deauville. Daar liggen vrienden van ons (onze oude buren uit Volendam), Paul, Brigit, Anne-Floor en Fleur met hun boot La Boheme. Samen met hen zijn we naar Trouville gelopen.

viskraam

vuurtorens deauville

oesters

Deauville en Trouville liggen tegenover elkaar en als het eb is, kun je lopend door de rivierbedding naar de overkant. Heel grappig. Nu kon dat nog niet, dus gingen we met een soort taxibootje. In Trouville heb je super lekkere viskramen met allerlei soorten vis. Zo mooi om te zien; grote gamba’s… kreeg gelijk trek… In een restaurantje hebben we samen geluncht. Zij gaan morgen alweer richting huis, want ze hebben het te druk met het werk. Paul heeft een circus?!! verkocht en moet al het papierwerk regelen en hun bedrijf in airco’s loopt storm. Dus ze gaan niet verder met ons mee naar de Kanaaleilanden… Jammer! Na de lunch zijn we over de rivierbodem terug gelopen, zo leuk!

droogvallende boot

eb2

eb

brug overkant

In de auto terug naar Dieppe. Helaas waren we te laat bij het verhuurbedrijf; die sloten om 18.00 uur. Dus morgenochtend vroeg gaan we de auto weer inleveren. We moeten in het Frans nog wel vertellen van die voorruit… hoe zeg je dat in het Frans… Google Translate zal ons wel  kunnen helpen… haha.

Woensdag 29-07

Vandaag laatste dag in Dieppe. Eerst even de auto ingeleverd en daarna boodschappen gedaan. Ik ben met Ilona het stadje in gegaan en we hebben lekker geshopt. Lekkere kaasjes gekocht, macarons, mmm… Lekker gegeten bij Jan en Ilona op de boot (hele grote gamba’s) met macarons als toetje.

Donderdag 30-07

In de ochtend lekker inkopen gedaan bij de bakker voor de overtocht (heerlijke tompouces, eclairs, croissantjes, baguettes, etc.). We gaan naar Cherbourg! We moeten in de haven wachten totdat we de stroom mee hebben.. Vanuit Cherbourg hebben we dan eerst 6 uur stroom mee, dan 5 uur stroom tegen en dan weer 6 uur stroom mee. Vooral bij Cherbourg is er heel veel stroom, dus dan is het fijn als je de stroom mee hebt. Eerst even getankt rond 12.00 uur en rond 12.45 uur zijn we buitengaats. Op naar Cherbourg en hopelijk gaan we ons doel, de Kanaaleilanden, halen!

 

 

  4 comments for “Dieppe, Dieppe, Dieppe en nog eens Dieppe

 1. Wilma den Heijer
  01/08/2015 at 07:42

  Fijn dat jullie zo genieten ondanks dat het weer wat tegenzit. Wat een heerlijk avontuurlijke trip; jullie maken er echt iets van, Jullie hebben tenslotte NU vakantie. Echt top! Die rit door Parijs hebben wij zo ook wel eens gemaakt maar dan zonder navigatie(!) was wel heeeel bijzonder!

 2. Wilma
  01/08/2015 at 07:46

  Vandaag wordt hopelijk jullie (vakantie) doel gehaald. Ik wens jullie een goede vaart en nog een mooie tijd toe!
  Veel liefs!

 3. Francisca
  01/08/2015 at 10:19

  xxx

 4. riet en ton
  01/08/2015 at 21:29

  leuk die allerlei activiteiten die jullie ondernemen,geniet ervan wij zijn vandaag met Wilma op de boot door het Westland gevaren en het groemte en fruit corso langs zien varen.een enorme leuke dag na deze vaart even naar Burgerveen gereden en lekker heerlijke palingen gehaald,ook nog van harte gefeliciteerd met Stein.
  groeten mama en papa xxxxxxxxxxxxxook van ieniemienie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *